Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için belli başlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:
Sistem Odası Yangın Bapları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının huzurı rabıta otomasyon sistemlerine munis aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapısı camlı olur.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde mevcut insanoğluın ve öbür dinçların yangın yahut herhangi bir ivedi hâl sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, bünyelması mecburi, strüktürların vazgeçilemez unsurları arasında belde almaktadır.
Kapının güzel duyu strüktürsı ve iştiyak edilen aksesuarların yararlanmaı hediyeı doğruca olarak etkilemektedir.
Binanın mideinden horya doğruca nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.
Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla alay malay oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla tahliye olmasını sağlayan bu pozisyon birey kaybı olmaması bâtınin önemlidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabil mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, elan çatı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygulu davranılmalıdır.
Bununla müşterek dundaki kriterlere malik olan yerlerde bir yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması ikrar edilir.
Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yangın Yangın Kapısı Bapsı Kolu aşağı rast itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Sektör yapısında kullanılır. Korku anında ihtiyaç duyulan bu aparat berenarı fonksiyonel ve kabahatsiz olmalıdır.
Yangın merdiveni husus başlangıçlığı ile alakalı tasa edilen soruları sizler midein bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları aşağıda konum almaktadır.